З 6 жовтня 2015 року для українців буде відкритий доступ до Державного земельного кадастру

земельний кадастр

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) планує до 6 жовтня цього року відкрити доступ до Державного земельного кадастру для всіх українців. Про це в ході прес-конференції повідомив віце-прем’єр-міністр України, голова Мінрегіону Геннадій Зубко.

«До 6 жовтня ми повинні відкрити реєстри для того, щоб кожна людина могла побачити, кому належить та чи інша земельна ділянка за номером земельного кадастру», – сказав Зубко.

Крім того, він додав, що на сьогоднішній день вже відкриті реєстри для нотаріусів, які можуть брати витяги з земельного кадастру для здійснення нотаріальних дій.

Нагадаємо, в середині серпня Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Госгеокадастр) в рамках урядової політики розширення доступу до Державного земельного кадастру запустила електронну послугу надання приватним і державним нотаріусам доступу до земельного кадастру для видачі з нього витягів. Тоді доступ до бази даних Державного земельного кадастру України отримали майже 100 нотаріусів. За словами нотаріусів, вартість підключення до послуги, включаючи всі витрати, склала 8 тис. грн.

Правда України

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: