Найближчим часом НБУ зменшить граничну суму готівкових розрахунків до 50 тисяч гривень

НБУ

Громадське обговорення проекту рішення Національного банку України про зменшення граничної суми готівкових розрахунків з 150 до 50 тисяч гривень завершилося 25 серпня і найближчим часом правління НБУ має намір ухвалити рішення щодо цього. Про це повідомив заступник глави НБУ Яків Смолій, повідомляє прес-служба регулятора в четвер, 3 вересня.

“Станом на початок вересня 2015 року поза банками враховувалося 276 млрд грн. Одним із головних завдань, які переслідує регулятор, пропонуючи зменшити обмеження на розрахунки готівкою до рівня 50 тисяч гривень, – залучення цих коштів у банківську систему”, – зазначив він.

Водночас Смолій зазначив, що було б доречно врегулювати це питання на законодавчому рівні, а також зосередити спільні зусилля всіх державних органів на стимулювання розвитку безготівкових платежів в країні.

Нагадаємо, Нацбанк ввів обмеження в 150 тисяч гривень на граничний розмір розрахунків готівкою за операціями з фізособами 1 вересня 2013 року. Граничний розмір готівкових розрахунків підприємств між собою цією ж постановою було встановлено на рівні 10 тисяч гривень на день.

Влітку 2014 року НБУ запропонував знизити граничний обсяг розрахунків готівкою в угодах за участю фізосіб до 100 тисяч гривень.

Правда України

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: