Російський опозиціонер оскаржує в суді рішення держдуми росії про фактичну анексію Криму

Крим

Російський опозиційний активіст, співзасновник громадського руху «Майдан без кордонів» Валерій Отставних звернувся до Конституційного суду Росії з вимогою визнати таким, що суперечить Основному закону, рішення Державної думи Росії про фактичну анексію Криму. Про це сам Отставних повідомив під час виступу у Києві.

За його словами, аналогічні позови подали ще двоє представників опозиції Михайло Аншаков і Костянтин Селезньов.

«Ми подали позов, звернулись до Конституційного суду, щоб привернути увагу юридичної спільноти Росії, української і міжнародної громадськості до правових аспектів незаконного приєднання Криму. Ми звертаємо увагу на той факт, що Державна дума (а це – вищий законодавчий орган Росії) порушує і російську Конституцію, і міжнародне право. Це дасть змогу міжнародній спільноті відреагувати або бодай прокоментувати цю колізію», – зазначив Валерій Отставних.

30 червня цього року Валерій Отставних і Михайло Аншаков вже намагались оскаржити у Конституційному суді Росії згадане рішення Держдуми. Позов подавали від імені товариства захисту прав споживачів «Громадський контроль». Тепер опозиційні активісти звертаються до Конституційного суду кожен окремо, як громадяни Росії.

Правда України

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: