Злочинна група бєні-коломойського тероризує нове керівництво державної компанії “Укртранснафта”

Укртранснафта

Державна компанія “Укртранснафта” заявляє, що всі події навколо компанії пов’язані зі спробами колишнього керівництва повернутись через “корумповану судову систему”, а також заблокувати повернення в систему державних трубопроводів 250 тис. т нафти, незаконно розміщеної на потужностях компанії “Укртатнафта”. Про це йдеться у відкритому листі на адресу президента України Петра Порошенка і прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, текст якого опублікований на сайті компанії.

Автори листа вказують, що протягом 2011-2014 рр. із системи нафтопроводів було витіснено понад 700 тис. т державної нафти, 100 тис. т з якої було перероблено на потужностях одного з найбільших нафтопереробних підприємств України. Крім того, в 2013-2014 рр. під приводом браку виробничих потужностей майже 400 тис. т державної нафти були розміщені в резервуарах приватних підприємств бізнес-групи коломойського Приват зі ставками на зберігання, які в 5-6 разів перевищують ринкові і вже привели до сплати майже 400 млн грн державних коштів, а ще 200 млн грн пред’явлені у вигляді заборгованостей і штрафних санкцій.

“Зміна керівництва товариства в березні поточного року дозволила оперативно вжити заходів, спрямованих на приведення виробничих потужностей в нормальний стан і повернення частини технологічної нафти в нафтотранспортну систему. Уже сьогодні існує можливість повернення в систему товариства більше 250 тис. т власної нафти. Саме з небажанням чи навіть неможливістю повернення державної нафти ми пов’язуємо останні події, що відбуваються навколо ПАТ “Укртранснафта”, – йдеться в листі.

Окрім того, в листі вказується, що нове керівництво держкомпанії переглянуло і істотно підвищило тарифи на транспортування нафти по внутрішніх маршрутах, єдиними замовниками послуг за якими є “пов’язані з колишнім керівництвом товариства компанії, для яких Укртранснафта протягом багатьох років надавала послуги за істотно заниженими тарифами”.

На думку авторів звернення, зараз відбувається залякування українців бандою бєні-коломойського зупинкою видобутку нафти чи підвищенням цін на бензин, яке має єдину мету – перешкодити Укртранснафті в проведенні необхідних ремонтних робіт для забезпечення надійності нафтопроводів і повернення технологічної нафти з приватного зберігання в систему магістральних нафтопроводів.

“На тлі непростих, але позитивних зрушень в нашій країні колектив товариства з великим занепокоєнням спостерігає за спробами колишнього керівництва ВАТ “Укртранснафта” повернутись до управління товариством, використовуючи корумповану судову систему, на тлі активних спроб блокувати всіма можливими засобами повернення технологічної нафти, розміщеної в резервуарах ПАТ “Укртатнафта”, в систему магістральних нафтопроводів України, вимагаючи при цьому сплати сотень мільйонів державних гривень за її так зване зберігання”, – пишуть автори листа і просять вище керівництво країни втрутитися в ситуацію.

Нагадаємо, що з початку серпня в Кременчуці пройшло кілька акцій проти нового керівництва держкомпанії. У самій компанії ці акції пов’язують зі спробами перешкодити новому керівництву деприватизувати підприємство.

Правда України

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: