Реформування систем місцевих прокуратур почнеться одночасно по всіх регіонах України

Реформування систем місцевих прокуратур

Реформування місцевих прокуратур почнеться у всіх регіонах. Про це повідомив заступник Генерального прокурора України Давид Сакварелідзе під час брифінгу щодо реформування місцевих прокуратур.

“Реформування систем місцевих прокуратур почнеться не тільки з Києва, а одночасно по всіх регіонах країни. Буде створено п’ять центрів реформування прокуратури, які об’єднають інші області. Кандидат, який хоче стати прокурором в Дніпропетровській області має подати документи в той районний центр, до якого належить ця область“, – повідомив Сакварелідзе.

За його словами, кожен кандидат може подати документи тільки на одну посаду в одному регіоні.

“Ми припускаємо, що у нас також буде створений резерв, щоб ми мали можливість розподіляти кадри. Випробувних термінів не буде. Всі хто подаватимуть документи повинні бути достатньо професійними кадрами. Ми забезпечимо тренінг для нових співробітників, але іспитового строку не буде”, – додав він.

Нагадаємо, в ГПУ зазначили, що зарплати прокурорів в регіонах повинні перевищувати 15 тис. грн. Кабінет міністрів України планує до кінця 2015 року скоротити 20% державних службовців.

За рахунок скорочених працівників буде паралельно збільшена оплата для тих працівників, які залишаються, тому загальний фонд оплати праці зменшиться, але не на 20%.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

Save Up to 50% on Domain and Hosting Transfers

коментувати: